Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

To μακιγιάζ στον χρόνο

Aπό την DanaiHelen
Το μακιγιάζ δεν ήταν ίδιο όλα τα χρόνια. Οι εποχές άλλαζαν και οι τάσεις το ίδιο. Από τη δεκαετία του '20 μέχρι σήμερα έχουν γίνει τεράστιες αλλαγές.
Μπορείτε να τις παρατηρήσετε βλέποντας αυτές τις εικόνες:

Δεκαετία του '20
Το μακιγιαζ είναι αρκετά αυστηρό, τα μάτια ήταν βαμμένα βαριά και τα χείλια βάφονται με σκούρα χρώματα, κυρίως κόκκινο.



Δεκαετία του '30
Τα φρύδια ήταν πολύ λεπτά. Τα μάτια δεν βάφονταν τόσο, μόνο λίγο μολύβι έβαζαν οι γυναίκες για να δώσουν βάθος. Το κόκκινο χρώμα στα χείλια ήταν ακόμη trend μόνο που το έβαζαν με ένα ασυνήθιστο τρόπο όπως στην πρώτη φωτογραφία.



Δεκαετία του '40
Δεν υπήρχε το trend των υπερβολικά λεπτών φρυδιών. Στα μάτια έβαζαν μάσκαρα και μαύρο eye-liner. Το κόκκινο χρώμα στα χείλη δεν πάλιωσε ούτε τότε.




Δεκαετία του '50
Η πιό γκλαμουριστική εποχή κατά τη γνώμη μου ίσως λόγω της Marilyn Monroe που έζησε τότε και το μακιγιαζ της έγινε δημοφιλές. Στα μάτια έβαζαν παχιά, δραματικά στρώματα eye-liner ενώ χρησιμοποιούσαν smokey σκιές. Στα χείλια το κοινότυπο κόκκινο έγινε ανοιχτό κόκκινο ή κερασί.


Δεκαετία του '60
Άρχισε η χρήση διάφορων χρωμάτων πέρα από άσπρο, μαύρο και στο χρώμα του δέρματος. Το κόκκινο έφυγε από την μόδα και οι nude αποχρώσεις κυριάρχησαν.


Δεκαετία του '70
Η δεκαετία της Disco έφερε τα afro μαλλιά. Το μακιγιαζ υπέστη κάποιες μικρές αλλαγές.


Δεκαετία του '80
Το φωτεινό χρώμα έγινε βασιλιάς. Χρησιμοποιούνταν βαρύ eye-liner και μάσκαρα, καθώς και μία ευρεία ποικιλία σκιών διαφόρων εκκεντρικών χρωμάτων. Τα κραγιον ήταν φωτεινά όπως το φούξια.


Δεκαετία του '90
Υπήρχαν και τότε τάσεις, αλλά η κάθε γυναίκα άρχισε να βάφεται σύμφωνα με το δικό της γούστο. Οι τάσεις σταμάτησαν να επηρεάζονται από τις διάφορες ταινίες. Τα smokey μάτια έκανα και αυτά την εμφάνισή τους.

9 σχόλια:

  1. to pio teleio ar8ro pou exw dei tous teleutaious mines sto blog!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. pwwww eleoc re kopelia!!! auto t ar8ro telio? mhn jeraswww....aidies!!!

      Διαγραφή
    2. ante xese mas re file, tr, egw 3etrela8ika, esu oxi! kai xestika gia to ti pisteveis!

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραίο άρθρο κατά την γνώμη μου,μας πήγε και λίγο πίσω στις παλιές τάσεις τις οποίες δεν πρέπει να ξεχνάμε.Τα πιο στυλάτα πιστεύω ήταν τις δεκαετίας του 60' και ξετρελάθηκα με την δεύτερη εικόνα από την δεκαετία του 20'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλειο αρθρο!!!Είναι υπέροχο.....Πολύ ενδιαφέρον..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

;