Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Αποτελέσματα Γκάλοπ!

Γειά σας παιδιά και καλό μήνα!

Τελικά αποφάσισα να δημοσιεύσω νωρίτερα τα αποτελέσματα του γκάλοπ μιας και είχαμε πολλές ψήφους -δεν με πείραξε που ψηφίσατε πολλά χρώματα-
Και το χρώμα που νίκησε είναι το....

Γαλαζοπράσινο!

Η αλήθεια είναι πως το γαλαζοπράσινο είναι είναι από τα αγαπημένα μου χρώματα γιατι μου γεμίζει το μάτι και κάθε φορα που βλέπω κάτι γαλαζοπρασινο νιωθω ηρεμη!

Να τι αντιπροσωπεύει το κάθε χρώμα:

Μαύρο:

Το μαύρο λένε πως εκφράζει την κατάθλιψη, την ψυχρότητα, την απειλή, το ψυχικό βάρος και το θάνατο. Τα θετικά χαρακτηριστικά του είναι η διαύγεια και η καθαρότητα σκέψης μαζί και η απουσία συμβιβασμού.

Άσπρο:



Το άσπρο εκφράζει την αγνότητα, την απλότητα, τη διανόηση και την ολοκλήρωση. Καθώς και την ψυχρότητα, τα αυστηρά όρια, την μη φιλικότητα, την έπαρση και το σνομπισμό.

Μπλε:

Το μπλε είναι το τυπικά ουράνιο χρώμα, αυτό που αναπτύσσει σε βάθος το στοιχείο της ηρεμίας.

Τιρκουάζ:

Λένε πως είναι το χρώμα που συμβολίζει την δύναμη της καλής τύχης. Επίσης συμβολίζει την εσωστρέφεια, αναγέννηση, πρόοδο, ανθρωπιά και την απέχθεια στους περιορισμούς ή την καταπίεση. Χρώμα που εκφράζει την αγνή καρδιά, την φρεσκάδα ενώ ενθαρρύνει την καθαρή και ειλικρινή επικοινωνία. Γενικότερα, είναι ο καλύτερος σύμμαχος της γνώσης και της πληροφόρησης, καθώς ενισχύει την διερεύνηση του νου.

Πορτοκαλί :
Στην ψυχολογία κάποιου συμβολιζει ότι μοιάζει με έναν άνθρωπο σίγουρο για τις δυνάμεις του και προκαλεί γι’ αυτόν το λόγο μια ιδιαίτερα υγιή αίσθηση.

Kόκκινο : επενεργεί εσωτερικά ως ένα πολύ ζωντανό, ζωηρό και ανήσυχο χρώμα, που όμως δεν περιέχει τον επιπόλαιο χαρακτήρα του κίτρινου. Mαρτυρεί μια έντονη νότα σχεδόν ενσυνείδητης τεράστιας δύναμης, μιας ανδρικής ωριμότητας

Kίτρινο: είναι το τυπικά γήινο χρώμα, που σχετίζεται με την πνευματικότητα. Όταν το παρομοιάζουμε με το θυμικό του ανθρώπου, θα μπορούσε να είναι μια έγχρωμη παράσταση της παράνοιας, όχι όμως της μελαγχολίας ή της υποχονδρίας, αλλά μιας μανιακής προσβολής, της τυφλής τρέλας, της φρενίτιδας.

Πράσινο : φέρνει τη δυναμική ισορροπία ανάμεσα στο κίτρινο και το μπλε. Aυτή η ισορροπία επιδρά στο μάτι και τελικά, μέσω του ματιού, στην ψυχή. Tο απόλυτο πράσινο είναι το πιο κατευναστικό χρώμα που υπάρχει, δεν κινείται σε καμία κατεύθυνση και δεν έχει καμία παρήχηση χαράς, θλίψης, πάθους... Eίναι το βασικό χρώμα του καλοκαιριού, όταν η φύση έχει ξεπεράσει τη θυελλώδη και ορμητική περίοδο της περασμένης χρονιάς και έχει βυθιστεί στην ηρεμία. Παρ’ όλα αυτά, το πράσινο μπορεί εύκολα να γίνει πληκτικό.

Μωβ : Το μοβ είναι το χρώμα της ανώτερης πνευματικής εξέλιξης, της τελειότητας, του οραματισμού. Το μοβ συμβολίζει το τίμημα της γνώσης, είναι το χρώμα των εκλεκτών, της ταπεινότητας, της αυτοθυσίας. Πνευματικό χρώμα με αποχρώσεις θλίψης και μελαγχολίας.
Στην χρωματοθεραπεία βοηθά στην όραση και στην ακοή, αυξάνει την διαισθητική ικανότητα, προλαμβάνει και εξισορροπεί τα ψυχολογικά προβλήματα. Ανακουφίζουν την ταχυπαλμία και τις φλεγμονές, καθώς και οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας που σχετίζεται με το κεφάλι και την κούραση στα μάτια.
Στο ανθρώπινο σώμα το μοβ αντιστοιχεί στην κορυφή του κεφαλιού, τον εγκέφαλο και το κρανίο.
Οι τροφές με μοβ χρώμα (μελιτζάνες, κρεμμύδια, κόκκινο λάχανο) βοηθούν στην αντιμετώπιση των συγκρούσεων.

Ροζ: Συμβολίζει την θηλυκότητα, την τρυφερότητα, την παιδικότητα και την αθωότητα.

Φούξια Συμβολίζει την τόλμη, την φιλοδοξία, την αυτογνωσία, τα ελεγχόμενα πάθη και συναισθήματα.

Καφέ: Χρώμα που ενθαρρύνει την ευσυνειδησία και την εξυπνάδα όσο αφορά τα χρήματα. Δηλώνει σταθερότητα στις συνήθειες και στις πεποιθήσεις, ενώ παράλληλα εκφράζει αξιοπιστία και ικανότητα στις πωλήσεις. Επίσης, εκφράζει άρνηση για ότι είναι αυθόρμητο ή παρορμητικό.

Γκρι: Χρώμα που βοηθά στην εύρεση συμβατικών λύσεων, ενισχύει την εξωτερική ψυχρότητα, σκληρότητα αλλά και την απομόνωση. Χαρακτηρίζεται από έλλειψη φαντασίας από περιορισμένη αντίληψη και δημιουργικότητα.

Χρυσό: Συμβολίζει τον Ήλιο και θεωρείται χρώμα ηλιακό με ιδιαίτερη δημιουργική και θετική ακτινοβολία στο περιβάλλον. Οι θεραπευτικές του ιδιότητες καταπολεμούν την άρνηση και τη δυσαρμονία και προστατεύουν από τις αρνητικές επιδράσεις.


Και τέλος το γαλαζοπράσινο που κέρδισε λένε ότι συμβολίζει ΤΟΝ ΑΝΩΤΑΤΟ ΚΟΣΜΟ.

Αυτά για τα χρώματα!
Το δικό σας αγαπηένο ποιό είναι;

Φιλιά,
Ani4ever123 (Anii)



 

3 σχόλια:

  1. OMG akribos o xaraktiras mou ! :O ola sindeonte telika (Anii katalabesxD)(Πράσινο : φέρνει τη δυναμική ισορροπία ανάμεσα στο κίτρινο και το μπλε. Aυτή η ισορροπία επιδρά στο μάτι και τελικά, μέσω του ματιού, στην ψυχή. Tο απόλυτο πράσινο είναι το πιο κατευναστικό χρώμα που υπάρχει, δεν κινείται σε καμία κατεύθυνση και δεν έχει καμία παρήχηση χαράς, θλίψης, πάθους... Eίναι το βασικό χρώμα του καλοκαιριού, όταν η φύση έχει ξεπεράσει τη θυελλώδη και ορμητική περίοδο της περασμένης χρονιάς και έχει βυθιστεί στην ηρεμία. Παρ’ όλα αυτά, το πράσινο μπορεί εύκολα να γίνει πληκτικό.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ναι, λένε ότι το αγαπημένο χρωμα καθε ανθρώπου αντιπρωσοπεύει μια πρωσοπικότητα. Γι' αυτό σε ορισμένους άνθρωπους αρέσουν πολλά χρώματα, ή ένα ή δύο. Εμένα δεν ξέρω, μ αρεσουν όλες οι αποχρωσεις του μπλε και η σκολυρα του μωβ. :Δ

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

;